Obs obs hytteeiere med forbrenningstoalett: Nå stikker hyttetyvene av med dassen din også!

Hytteavisen.no

Obs obs alle hytteeiere med moderne forbrenningstoalett. De kan bli innbruddstyvenes nye, ettertraktede objekt. Ikke rart kanskje. De er jo luktfrie og koster over 30.000 kroner!

Politiet i Solør har nå seks forbrenningstoaletter stående etter beslag. De er blitt gull verdt forhyttetyver, skriver Østlendingen.

Dyre og luktfrie dasser

De avanserte toalettene er som kjent luktfrie, drives på 230 volt eller gass, bruker ikke vann og er en kompakt og komplett «selvdreven» enhet. Ikke overraskende kanskje at de nå peker seg ut som attraktive gjenstander for tyver.

Politiet fikk ferten av toalett-tyveriene da de var hjemme hos en kar fra Våler i forbindelse med at de hadde observert biler med stjålne kjennetegn hos ham. 

God butikk for tyver

– De så mye annet der også, og da de fikk høre om flerehytteinnbrudd, så husket de at de hadde sett en del av varene hos mannen i Våler. Deriblant flere forbrenningstoalett og verktøy, sier overbetjent Mathis Briskerud ved Solør lensmannskontor til avisa.

Forbrenningstoalettene er dyre, og det er tydeligvis blitt et marked for disse og god butikk for hyttetyvene, sier Briskerud.

Verdt å sjekke hytta

Et par av toalettene kan skrive seg fra innbrudd i en hytte ved Rotbergsjøen på Grue Finnskog og et i Kongsvinger. Noen har åpenbart ennå ikke vært på hytta og sett at toalettet er borte. Mye annet tyvgods fra hytter er også på politiets lager. 

– Det gjenstår endel arbeid i å spore de gjenstandene dit de hører til, men er det noen som har hatt innbrudd de siste ukene, så er det mulig at noe av tyvegodset nå står hos oss, sier Briskerud til Østlendingen.

%d bloggere liker dette: