Ny katamaran på plass

Fosna-Folket.no
Oppdrettsselskapet Vikahav AS i Roan har akkurat fått på plass sin siste investering – en NabCat 1350 katamaran.

Bedriften driver med oppdrett har fra før MS Vikahav og MS Vikasund i virksomhet. MS Vikabas har også vært innleid i virksomheten. Vikahav AS sysselsetter fem fast ansatte i tillegg til en del som jobber der i perioder.

Ti millioner
Den nye NabCat 1350 oppdrettsbåten, som er bygd ved Moen Marin AS i Kolvereid, er 13,50 meter lang, 7,50 meter bred og er registrert for en nyttelast på 30.000 kilo. To John Deere dieselmotorer på 375 hestekrefter hver, gjør at fartøyet gjør 13 -15 knop uten last.

For rederiet er dette en investering på rundt ti millioner kroner.

Oppkalt etter datteren
Daglig leder Frode Viken sier fartøyet nå ligger til kai ved Roan havn.

– Den er på plass, men den vil ikke komme i drift før vi har fått på plass alt utstyret som vi trenger. Det kan ta noen uker. Deretter vil den bli satt i virksomhet ved anleggene i vårt nærområde.

– Hva blir navnet på nykomlingen?

– Den skal døpes June. MS June blir oppkalt etter datteren min June, som er elleve år nå, forteller Frode Viken.

Aluminium
Moen Marin AS opplyser om at deres NabCat-fartøyer er designet spesielt med tanke på å gi best mulige arbeidsforhold for de som hver dag jobber i tøffe farvann langs kysten. Katamaranen er bygd i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og skal sikre trygge arbeidsforhold i for alle som arbeider langs røffe kystområder.

Moen Marin AS har ytterligere åtte NABCAT 1350 og sju NABCAT 1499 oppdrettsfartøyer i produksjon. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper.

%d bloggere liker dette: