Nå har lensmannen solgt safen

Fosna-Folket.no

Safen, som tidligere ble brukt til å lagre hemmelige dokumenter, er nå solgt.

Etter at det ble innført digital sentrallagring av politiets sikkerhetsdokumenter, hadde ikke Bjørnør lensmannskontor lenger bruk for safen sin.

Derfor besluttet Bjørnør-lensmann Tor Flasnes å selge safen, og bruke pengene til det han mener er et godt formål – en varmesøkende kikkert.

– Safen ble solgt for 8000 kroner. Det synes vi er helt greit. Pengene vil gå til en trekvart kikkert, sier Tor Flasnes.

– Godt formål

Safen, som ifølge Flasnes er «steintung», bytter eier på torsdag.

– Da kommer det noen og løfter den ut. Jeg tror de som har kjøpt den synes det er bra at pengene går til et godt formål.

Da lensmannskontoret gikk til innkjøp av safen for 20 år siden, kostet den 20 000 kroner pluss moms.

– Kan redde liv

Lensmannen forteller at selv om 8000 kroner ikke er nok til å kjøpe kikkerten til rundt 25 000 kroner, vil det likevel på sikt bli kjøpt inn kikkerter. Planen er at det skal være kikkerter i både Roan og Osen kommuner.

– Med et slikt kamera kan vi eksempelvis se en person som har ramlet på sjøen på 600 meters avstand selv om det er mørkt, har Flasnes tidligere forklart.

Han mener slike kikkerter kan redde liv.

– Det er klart at kikkertene kan redde liv. Tanken bak er at jeg vil heller lete etter folk med varmesøkende kikkert enn å lete etter folk som er døde.

%d bloggere liker dette: