Nå frarådes bålbrenning i Fosen

Fosna-Folket.no

– Situasjonen er en fortsettelse etter tørken i fjor, sier brannsjef Johan Uthus.

Etter noen få dager med sol og vind er det allerede stor brannfare i terrenget på Fosen. Brannsjef Johan Uthus i Fosen Brann- og Redningstjeneste (FBRT) ber derfor fosningene være varsomme med bruk av åpen ild i terrenget.

Tørken i fjor fortsetter i år

– Den ekstreme tørken i fjor førte til at undervegetasjonen tørket ut og døde. Dermed har den ikke tatt til seg fuktighet nå. Situasjonen er verre her ute ved kysten enn lengre inn i landet, forklarer Uthus. Med en værmelding som lover sol og vind også i dagene framover vil brannfaren i Fosen bare øke framover.

Vil ikke være gledesdreper

Uthus sier at han ikke ønsker å være en gledesdreper som sier at folk ikke skal tenne seg et bål når de er ute på tur i det flotte været, men har allikevel noen råd å komme med.

– Velg bålplass med omhu, ikke nær knusktørr lyng og annen undervegetasjon. Sørg også for at bålet og glørne er fullstendig slukket før det blir forlatt, sier brannsjefen.

Politiet fraråder bålbrenning

Uthus får støtte for advarselen fra fungerende operasjonsleder Øystein Sagen ved Sør-Trøndelag politidistrikt. – Det er tørt i terrenget, sier Sagen. På Twitter har politiet lagt ut en anmodning der man fraråder å gjøre opp bål da det er svært tørt i hele Sør-Trøndelag. Lørdag måtte brannvesenet rykke ut for å slukke en gressbrann i Melhus.

%d bloggere liker dette: