Nå får båtfolket vindvarsler for hele kysten

Kystverket.no

Sjøfarende som bruker Kystverkets mobilapp «Kystvær» får nå vindvarsler for 100 utsatte kyststrekninger. Hele 85 nye kyststrekninger fra Bergen til Vardø er med i den nye versjonen som lanseres denne uka. Også Svalbard og Jan Mayen er inkludert.

Bergen, Måløy, Molde, Trondheim, Brønnøysund, Røst, Lofoten, Tromsø, Honningsvåg, Kirkenes og Vardø er noen av de nye stedene hvor båtfolk nå kan få vindvarsling via mobilappen.

Dette er en omfattende oppgradering av mobilappen «Kystvær» som først ble lansert i 2013. Den gang viste den vindmålinger for 15 utsatte kyststrekninger i Sør-Norge.

En etterlengtet utvidelse

− Dette er en etterlengtet utvidelse for båtfolk som ferdes langs hele kysten i all slags vær. Appen har blitt godt mottatt og så langt har over 22 000 lastet den ned. Vi håper at enda flere vil ta den i bruk nå som vi utvider tjenesten fra Bergen og nordover, inkludert Svalbard, opplyser prosjektleder Harald Åsheim i Kystverket.

Via mobilappen får båtfolk tilgang til nøyaktige og oppdaterte målinger av vindforhold, slik at man enklere kan planlegge trygg seilas langs hele kysten. Informasjon om vindforhold er spesielt viktig på spesielt værutsatte strekninger, og kan være avgjørende for trygg ferdsel til sjøs.

De utvidede vindmålingene hentes direkte fra værsensorene til Meteorologisk institutt. Målingene oppdateres hver time, slik at sjøfarende kan se om vinden er økende eller synkende i området de ferdes i.

Tilgjengelig og gratis for alle

Appen «Kystvær» ble i første omgang laget for Kystverkets loser og sjøtrafikkledere for å gi sanntidsinformasjon om værforhold i skipsleden, men er i ettertid blitt gjort tilgjengelig for alle som ferdes langs kysten.

«Kystvær» kan lastes ned gratis via Google Play (Android) og App store (iPhone og iPad).

%d bloggere liker dette: