Midlertidig quick-fix for punkterte vindusruter

hytteavisen.no

Punkterte isolérglass er ikke særlig gode å kikke ut gjennom. Men det fins en løsning.

Den sikreste er selvfølgelig å kjøpe nytt vindu. Enten hele eller bare et isolérglass som kan settes inn i ramma til erstatning for det gamle

Vannet fordamper og forsvinner ut

En annen er å bore hull med et glassbor. Ett eller to nede og det samme oppe. Men du må være forsiktig. Ta deg god tid og ikke press for hardt. Når du har kommet såvidt gjennom glasset, er du i mål. Du skal ikke bore gjennom med hele bortykkelsen.

Poenget er at varmen fra rommet gjør at vannet fordamper og tar veien ut på toppen. Men det tar noe tid.

Fordi hullene er så små, blir det ikke mye trekk og derfor ikke noe stort varmetap.

Skulle det være et trelagsglass er det viktig å bore hull fra den riktige sida, der hvor kondensen er. I vårt tilfelle, som gjelder et tolagsvindu, valgte vi å bore utvendig.

NB! Ikke slagbor

Vær sikker på at du ikke har stilt inn drillen på slagborfunksjonen. Da vil du fort oppdage at du har lagt det helt store egget.

Og uansett er det nødvendig at du har noe å sikre vinduet med hvis du skulle være uheldig. Det er jo ikke noe særlig ok om hytta blir stående med ødelagt glass helt til du kommer tilbake neste gang.

Spindelvev?

Er du uheldig, kan det hende du får besøk av en liten edderkopp som vil spinne nett inne mellom rutene. Det er i så tilfelle ikke godt å få gjort noe med.

Uansett, er det ikke sikkert boremetoden er noen varig løsning. Men å løse et problem midlertidig, kan jo også noen ganger ha noe for seg …

%d bloggere liker dette: