Måtte innstille seg på å evakuere

Fosna-Folket.no

Beboere på Vik i Bessaker ble varslet om at de kunne bli nødt til å evakuere husene sine.

Mailin Sandø er en av beboerne som har fått telefon fra Roan kommune om at det kan bli aktuelt med evakuering.

Godt fornøyd

– Jeg mottok telefon fra kommunen om at det kunne være store sjanser for at jeg, og sønnen min på 3 år, pluss et annet nabohus må evakuere. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke trengte å være redd, og at jeg kom til å få beskjed cirka fire timer i forveien om det blir evakuering, sier Mailin.

Hun er godt fornøyd med at kommunen varsler i god tid, men er likevel litt nervøs.

– Det er veldig, veldig fint at kommunen ringer oss og forteller oss dette. Jeg er ganske nervøs for om hjemmet til meg og sønnen min blir ødelagt, men regner med kommunen har ting klart og at dette ordner seg, sier Sandø.

– Nå anser vi det som uaktuelt

– Det var aktuelt med evakuering en periode, vi fryktet for at demningen ved Skjællivatnet kunne ryke. Nå anser vi det som uaktuelt, det er slutt på regnet nå og Trønderenergi har endret til grønt lys fra tidligere rødt, sier Geir Ola Aune, sektorleder for teknisk, landbruk og miljø (TLM) i Roan kommune.

%d bloggere liker dette: