– Matnyttig møte med Jan Tore Sanner

Fosna-Folket.no

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) satte mandag av en hel time til å samtale med ordfører Vibeke Stjern (Ap) i Åfjord, ordfører Einar Eian (H) i Roan og leder Karin Bjørkhaug (KrF) i komité for infrastruktur i Sør-Trøndelag fylkeskommune. 

Samferdsel og infrastruktur var det som Fosen-delegasjonen hadde med seg i veska til Oslo. For blir det en sammenslåing mellom Åfjord og Roan, så ønsker de to å bedre infrastrukturen.

Ingen lovnader

– Jeg synes vi fikk en matnyttig møte med ministeren. Vi fikk forklart situasjonen både for Åfjord og Roan og Fosen generelt. Og ikke minst forholdene rundt innfartsåra til Roan, sier Vibeke Stjern.

– Fikk dere lovnader på noe utover de 50 millioner kronene som er lovt nasjonalt til samferdsel til kommuner som slår seg sammen?

– Nei, og det hadde vi ikke regnet med på forhånd heller. Vi ble gjort oppmerksom på at søknadsfristen for å få av 50 millioners-potten er satt til 1. april, så vi må sørge for å søke innen da. Det kan komme mer via revidert nasjonalbudsjett, men det gjenstår å se.

– Ville gjort som oss

– Jan Tore Sanner har forståelse for de utfordringene Åfjord og Roan  har?

– Ja, jeg fikk et godt inntrykk av at han er opptatt av det som skjer på Fosen. Jeg spurte han hva han ville ha gjort hvis han hadde vært oss. Han sa da at han ville gjort som oss, og kjempet for denne saken, sier Vibeke Stjern.

%d bloggere liker dette: