– Mann kom i klem etter et illebefinnende

Fosna-Folket.no

Mannen i 60-årene ble fløyet til St. Olavs hospital.

Klokka 10.39 fikk politiet melding om at en mann lå i klem under en traktor på Straum i Roan. Jan Frode Bjørvik i Nord-Trøndelag politidistrikt opplyste til Fosna-Folket at mannen var frigjort fra traktoren klokka 10.53, og at han ble behandlet av helsepersonell på stedet. Kort tid senere ble mannen, som på daværende tidspunkt var bevisstløs, fraktet til St. Olavs hospital med luftambulanse.
– En helsesak

Bjørnør-lensmann Tor Flasnes sier til Fosna-Folket at politiet har snakket med folk på stedet og gjort undersøkelser. Mannen skal ifølge Flasnes ha kommet i klem mellom traktoren og en fjellnabb.
– Dette er en helsesak. Signalene vi har fått tyder på at det er snakk om et hjerteinfarkt. Han har tidligere i dag (tirsdag) klaget på brystsmerter, sier Flasnes til Fosna-Folket, som ikke har informasjon om mannen pådro seg skader mens han var i klem.
– Ble liggende mellom bakhjulet og fjellnabben

Tor Flasnes forklarer at mannen og en kjenning av ham arbeidet i området da han skal ha fått et illebefinnende.
– Han kjørte en traktor fra der han bor og ned en bakke, og så har han fått et illebefinnende. Deretter kjørte han ned mot et berg, og rullet eller bikket av traktoren for å komme seg ned på flata. Han skal ha blitt liggende i klem mellom bakhjulet og fjellnabben.
Da så vedkommende mannen var i lag med at traktoren hadde stoppet.
– Han fikk alarmert helse, og så kom det fire-fem personer til for å fjerne traktoren unna ham. De fikk dratt mannen fram og gjennomførte hjerte- lungeredning.
– Hjertet slo

Operasjonsleder Dag Hjulstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt forteller at mannen var bevisstløs da han ble hentet av luftambulanse.
– Han var bevisstløs, men hjertet slo og han pustet, sa Hjulstad klokka 12.15.
– Håper det går bra med ham

Tor Flasnes forteller at han er imponert over innsatsen til alle som bidro under hendelsen.
– Jeg ønsker å gi en stor honnør til de som bidro. De gjorde alt de kunne. Vi får håpe at det går bra med ham, sier lensmannen.

%d bloggere liker dette: