Lett å montere: Mus- og rottebørsta stenger gnagerne ute fra hytta

Hytteavisen.no
I store deler av Sør-Norge er det nå hundre ganger mer mus enn i normalårene. Innelivet frister også gnanerne i disse tider, men de er ikke spesielt velkomne. Et effektivt verktøy for å stenge av hytta er mus- og rottebørster.

2014 er et ekstremt museår. På hvert mål skogbunn i deler av Sør-Norge kryper det 70 til 100 mus. Nå som det vintres søker de smarteste av gnagerne til hus og hytter for å finne ly og mat. Men plageåndene lar seg stoppe for eksempel med denne flaskebørste-liknende oppfinnelsen.

Stengt for vinteren
Mus- og rottebørsta som leveres av Skadedyrsbutikken, er er laget av plast. Produktet sammenliknes ofte med en flaskebørste og har en diameter på ca. 10 cm. Den monteres/festes under ytterkledningen, i hjørnekasser, i ventiler og i sprekker for å hindre inntrenging av mus og rotter i bygget, skriver Byggmesteren. Skadedyrsbutikken har ulike versjoner av løsningen.

Produktet er lett bøyelig og monteres enkelt uten bruk av verktøy. Børsta gir god beskyttelse mot inntrenging av gnagere, samtidig som den sikrer god lufting.

Skadefritt
Gnagere kan gjøre store og små skader i hus og hytter. Det er ikke bare mat og matrester som fortæres. De gyver gjerne løs på vegger, gulv, dører, tepper og møbler. Mest alvorlig er skader som kan oppstå på vann- og avløpsrør eller nedgnagde strømledninger som øker risikoen for kortslutning og brann.

%d bloggere liker dette: