Lensmannen selger sin hemmelige safe

Fosna-Folket.no

Pengene skal gå til en varmesøkende kikkert.

Det er innført digital sentrallagring av politiets sikkerhetsdokumenter. Derfor er ikke safen til Bjørnør lensmannskontor lenger i bruk.

– Den inneholdt informasjon med hemmeligstemplede dokumenter. Nå er dokumentene lagret sentralt, så vi har ikke bruk for safen, sier Bjørnør-lensmann Tor Flasnes og legger til:

– Safen er ikke akkurat er utslitt. Den er nok ikke åpnet mer enn 20 ganger. Da vi kjøpte safen for 20 år siden kostet den 20 000 pluss moms.

– Er den tung?

– Steintung. Vi har en jekketralle i nærheten, så vi skal bidra til å få den ut på en tilhenger, sier Flasnes.

– Kan se personer i mørket

Nå har lensmannen startet en budrunde for å få solgt safen. Fredag ettermiddag var siste bud på 3000 kroner. Han forteller at bud på safen mottas fram til 16. mars.

Tor Flasnes har bestemt at pengene for safen skal gå til innkjøp av en varmesøkende kikkert for redningstjenesten i Roan og Osen. Det mener han blir en kjemperessurs.

– Med et slikt kamera kan vi eksempelvis se en person som har ramlet på sjøen på 600 meters avstand selv om det er mørkt.

– Redder liv

Han er ikke i tvil om at kikkerten redder liv. Uavhengig av hvor mye penger som kommer inn, er det en plan om å ha kikkerter i begge kommunene.

– Det er klart at kikkertene kan redde liv. Tanken bak er at jeg vil heller lete etter folk med varmesøkende kikkert enn å lete etter folk som er døde, sier Flasnes.

%d bloggere liker dette: