Landet 17-kilos kveite i kajakk etter motorhavari

Fosna-Folket.no
Tsjekkiske Jakub Kabat og hans to kamerater er dedikerte kajakkfiskere. Vanligvis fisker de i ferskvann, men nå har de operert på havet i en uke. Det ble det fangst av.

Jakub Kabat, Jan Liska og Karel Skalicky har kjørt hele vegen fra Praha til Roan for å oppleve fisket på havet. Den eldre Passaten holdt nesten hele vegen, men brøt sammen da de kom frem.

– Ny motor måtte til så vi tok en telefon til en onkel som kom kjørende med en ny motor fra Tsjekkia, ler de tre kameratene. De er vant til å ordne opp selv på den kanten.

– Fantastisk opplevelse
Jakub, Jan og Karel opererer i spesialbygde amerikanske fiskekajakker som har bedre stabilitet enn vanlige havkajakker. De har også et mer komfortabelt sete, og er utstyr med henblikk på fiske.

– Det er en fantastisk opplevelse å fiske fra kajakk, men det krever litt øvelse å lande store fisker opp i båten, forklarer Jan. Og det hadde ikke Jakub da den store kveita beit på kroken.

Måtte rope på hjelp
– Jeg hadde den på to ganger før den satt ordentlig. Jeg måtte rope på hjelp for å få litt assistanse, men fikk den 17-kilos kveita opp i båten til slutt, forteller han stolt.

Hensikten med turen var å teste ut kajakkfisking til havs. Jan er fiskeentusiast, og kajakkforhandler, og har et nært samarbeid Roan Sjøfiske. Med rekordfangsten i bagasjen, og ny motor, er de tre kameratene lykkelige på veg hjemover.

%d bloggere liker dette: