«Klin galskap»

adressa.no
Debatten har rast etter at det ble gitt grønt lyst for 450 vindmøller rundt Trondheimsfjorden.

Energiminister Ola Borten Moe (Sp) ga fredag klarsignal for det som trolig er tidenes største og mest kontroversielle industriutbygging i Trøndelag. Åtte nye vindparker skal bygges rundt Trøndelagskysten.

Til sammen er det snakk om investeringer på 20 milliarder kroner.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter beslutningen ble tatt, og debatten har gått heftig for seg, både på Facebook og adressa.no.

Det innlegget som har fått flest «likes» på adressa.nos Facebook-side er dette:

« Klin galskap……sett de ute i havet i stedet!»

På adressa.no er det også mulig å stemme frem det innlegget som man liker best. Det innlegget som har fått 74 stemmer, og dermed flest, er dette:

«Fullstendig galskap! Dette er for det første ikke nødvendig, vi kan hente store mengder kraft fra opprusting og utbygging av eksisterende vannkraftverk. I tillegg ødelegger vi den vakre kysten vår, de støyer, og de dreper sårbare fuglearter.»

Sterke meninger kommer frem under debatten, og folk er både positive og negative til utbyggingen:

«Dagens beste nyhet, ja til vindmøller, har venta alt for lenge. Naturvernerne sier seg selv i mot; De vil ha bukt med miljøforurensning, men vindmøller som er positivt for miljøet vil de ikke ha pga inngrep i naturen.»

«Helt ok, på tide at Norge skjønner at vindmøller er noe positivt. Men det hadde vært enda mer ok om de ble satt ut i sjøen.»

«NEI NEI NEI!! Dette har ikke noe å gjøre i Norsk fauna! Send de til havs i stedet.»

«Hvis staten lover å verne om fugler som treffer disse, så kan de stå for min del. Men det blir drept altfor mange fugler i disse fellene her. Da vil jeg mye heller ha stearinlys på bordet.»

«Ja til vinkraft! Nydelig uendelig energi!»

«Enig i at eksisterende vannkraftverk bør opprustes, men å si at vindmøller bråker er bare sprøyt. Ta deg en tur til vindmølleparken på Dalafjellet på ytre Vikna så skal du se at det ikke er spesielt til sjenanse rent lydmessig.»

«Hvilket argument taler for vindkraft? Turbinene ødelegger estetikken i landskap, produserer støy, refleks- og skygge, er ulønnsomme, kort levetid, lager evige sår i uberørt natur (veier, drenering, fundamenter, oppstillingsplasser). Kraften er ustabil og uberegnelig, uteblir i kalde vinterdager med sprengkulde, kommer på toppen av et overfylt kraftmarked.»

%d bloggere liker dette: