Kan bli tvunget til å selge butikker på Fosen

Fosna-Folket.no
Verdens Gang skriver at Coop-sjef Svein Fanebust trolig må selge unna noen butikker. Dette med bakgrunn i at de trolig får for stor markedsandel.

44 steder i landet vil Ica og Coop få over 70 prosent av det lokale markedet. Det gjør at de kan bli tvunget til å selge butikker. Etter at Coop Norge bladde opp 2,5 milliarder kroner for 533 Ica-butikker på mandag, skal konkurransemyndighetene nå vurdere om de skal godkjenne salget. Dette på bakgrunn av at den nye «dagligvarekjempen» (Ica/Coop) vil få for stor markedsmakt, skriver Verdens Gang i fredagens avis.

– Det er helt sikkert en del butikker som vi vil bli pålagt å avhende, men det er for tidlig å si noe om hvilke det blir. Først må konkurransetilsynet behandle saken, sier Coop-sjef Svein Fanebust til VG.

På VGs liste over steder som er nevnt på Fosen er Bessaker og Brandsfjord i Roan kommune og Sandviksberget og Osen i Osen kommune. VG skriver at disse stedene har 100 prosent markedsandel (Coop + Ica). Samtlige med kjøretid på 25 minutter.

%d bloggere liker dette: