Kan bli navnkonkurranse for Roan-Åfjord

Fosna-Folket.no

Åfjord og Roan skal ha felles kommunestyremøte for å starte opp fellesnemnd den 23. august. Kanskje vedtar de en navnekonkurranse for det nye kommunenavnet.

– Det kan være aktuelt med en egen prosess for å komme frem til et nytt kommunenavn. Vi har veldig mye avklart i intensjonsavtalen med sammenslåing med Roan, men ikke navnet, sier Åfjord-rådmann Per Johansen til kommunestyret i Åfjord.

I Åfjord er stemningen helt klar på at det er naturlig å legge intensjonsavtalen mellom Åfjord og Roan til grunn for sammenslåingen.

Nå skal de to kommunene finne tilbake til det gode samarbeidet.

Avklart mye

Rådmannen sier at Åfjord og Roan har avklart veldig mye i den intensjonsavtalen begge kommunestyrene har vedtatt. Kommunesenteret skal ligge i Åfjord, mens Roan skal få kompensasjon for arbeidsplasser i administrasjonen som flyttes ut.

En felles kommune skal følge opp debatten om fremtidig skolestruktur i Roan, og kommunesammenslåingen i seg selv skal ikke føre til endringer i hvor helse- og omsorgstilbudet i kommunen i dag ligger. Det skal også ligge et kommunalt servicekontor i dagens Roan for a betjene innbyggerne der.

Likevel mener han det er et tidspress på sammenslåingsprosessen videre.

– Løpet er stramt for å slå seg sammen fremover. Det virker som regjeringen ønsker å få vedtatt forskrifter for de nye kommunene i september før regjeringsskiftet, sier Johansen.

Rådmannen tror også at regjeringen ønsker å få utbetalt engangstilskuddet for kommuner som slår seg sammen før valget. Roan og Åfjord vil motta 20 millioner kroner som skal brukes til å dekke kostnadene ved å slå sammen kommunene.

Arbeidsnavn

I intensjonsavtalen mellom Roan og Åfjord har man blitt enige om et arbeidsnavn for den nye kommunen. Det navnet er Bjørnør. Avtalen sier også tydelig at innbyggerne skal involveres i prosessen med nytt navn.

Den administrative ledelsen i Roan og Åfjord har hatt møter med Fylkesmannen i Sør-Trøndelag, som har den formelle oppgaven med å slå sammen kommunene. Johansen tror det går mot at man i det felles kommunestyret kan vedta å sette i gang en navnekonkurranse for den nye kommunen heller enn å vedta et navn.

– Nå skal vi finne tilbake til det gode samarbeidet vi har med Roan. Dette blir bra, sier Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) til sine politikere.

%d bloggere liker dette: