Investerer 120 millioner på Fosen

Adressa.no

Trønderenergi med stor investering i vindkraftutbygging i Roan kommune. 

Utbyggingen av Skomakerfjellet vindkraftverk har en ramme på 120 millioner kroner.

– Regjeringens tilpasning til svenske regler har helt klart bidratt til å gjøre dette prosjektet mer lønnsomt for oss. I tillegg utnytter vi eksisterende infrastruktur som vil redusere investeringskostnaden og begrense inngrep i naturen, sier energidirektør Tormod Eggan i en pressemelding fredag kveld.

Vindkraftverk i Roan vil produsere energi som tilsvarer det dobbelte av kommunens forbruk.

600 millioner

I midten av februar ble det kjent at regjeringen imøtekommer ønsket fra vindkraftbransjen, og foreslår å delvis utjevne skatteforskjellene for vindkraftanlegg i Norge og Sverige. I forslaget som nå sendes på høring blir det foreslått endrede avskrivningsregler, noe som i praksis vil bety en skattelette på 600 millioner kroner over fem år, ifølge regjeringspartiene.

– Dette er fantastiske nyheter for Fosen, Trøndelag, verdiskapning og grønn energi, sier Linda Hofstad Helleland i Høyre.

Ifølge Trønderenergi vil kraftverket stå ferdig i løpet av 2015. Det skal utnytte veier og nettanlegg som eksisterer i dag, heter det i pressemeldingen. Turbinene på Skomakerfjellet skal leveres av selskapet Vestas Wind Systems.

%d bloggere liker dette: