– Hyggelig å se at de tenker på Roan

Fosna-Folket.no

Men Roan-ordføreren vil ikke legge fram en eventuell dialog med Bjugn til behandling for tredje gang.

I den politiske plattformen for sammenslåing av Roan, Åfjord og Bjugn legges det til grunn at Roan deltar som partner i konstellasjonen.

Roan har imidlertid ikke ett – men to – vedtak på at kommunen ikke skal delta i dialogen med Bjugn. Plattformen som ble presentert for formannskapene i Åfjord og Bjugn gir ikke grunn til å behandle saken for tredje gang, mener ordfører Einar Eian (H).

– Forholder meg til vedtak

– Nei, jeg vil ikke legge fram saken på nytt. Jeg forholder meg til vedtaket som er gjort i kommunestyret, sier Eian.

– I plattformen legges det til grunn at Roan er med i den nye kommunen. Er dere med?

– Nei, det er vanskelig å ta stilling til akkurat den biten, ettersom kommunestyret sa nei til dialog. Vi har ikke vært med å utforme plattformen. Det hadde selvfølgelig vært interessant, men jeg forholder meg til kommunestyrets vedtak, svarer Eian.

Eian har selv lest plattformen, og er positiv til fordelinga mellom kommunene.

Får kommunekontor

– Det er hyggelig å se at begge kommunene tenker på Roan. Det er tydelig at de er interessert i å ha oss med. Vi kommer ikke dårligere ut i denne enn det vi gjorde i intensjonsavtalen med Åfjord, sier Eian.

Det er forespeilet at Roan vil få et eget kommunekontor i den nye kommunen, samt at sykehjem, skole og barnehager opprettholdes slik som de er i dag.

– I intensjonsavtalen med Åfjord står det at vi får et servicetorg. Slik jeg leser denne plattformen ligger det mer i et kommunekontor enn et servicetorg. Det er positivt, sier Eian.

Vil ikke spekulere

Han legger imidlertid ikke skjul på at han ønsker mer.

– Det er alltids forskjellige ting jeg kunne tenkt meg å diskutere, men det får man ta dersom det en dag blir aktuelt, sier ordføreren.

Han venter nå på Fylkesmannens tilrådning som offentliggjøres 30. september. Her skal Fylkesmannen gi sin vurdering av hvordan kommunestrukturen bør være.

– Jeg har en viss formening om hva tilrådninga blir, men jeg tør ikke forskuttere.

Tror du at Roan kan ende opp med å stå alene, dersom Åfjord og Bjugn finner sammen?

– Det vil jeg ikke spekulere i. Jeg forholder med til vedtak om sammenslåing med Åfjord, sier Eian.

%d bloggere liker dette: