Her skal bøndene blokkere hønseriet

Fosna-Folket.no

– Jeg synes ikke noe om denne måten å aksjonere på, sier eggleder Wenche Kristiansen ved Nilssen hønseri i Roan

Representanter fra bondelaget i Roan, Osen, Åfjord og Rissa vil i morgen blokkere hønseriet. I tillegg tar styremedlem i Sør-Trøndelag bondelag Kari Åker turen til Roan. Lignende aksjoner vil bli gjennomført mot eggpakkerier rundt i hele landet. Demonstrasjonene er koordinert fra sentralledelsen i Norsk bondelag. Ifølge NTB er bøndenes mål å vise at norsk mat i butikkhyllene ikke er en selvfølge. Aksjonene kommer i kjølvannet av tirsdagens brudd i jordbruksoppgjøret.

Motbør i lokallaget

Leder Geir Arne Kosberg i Roan bondelag innrømmer at det er litt ekkelt å blokkere en av bygdas viktigste arbeidsplasser.

– Dette er i første rekke en markering, og vi er ikke ute etter å ødelegge for noen. Det er en landsomfattende markering, og ikke noe vi i Roan bondelag har funnet på. Noen av medlemmene våre har signalisert at de ikke har lyst til å være med på dette, sier han.

Kosberg påpeker at målet er å vise misnøye mot statens tilbud i jordbruksoppgjøret.

– Spanderer kaffe

Aksjonen mot Nilssen hønseri starter klokken 05.00 i morgen tidlig. Eggleder Kristiansen ved hønseriet sier hun ble varslet om aksjonen tidligere i kveld.

– Jeg synes ikke noe om det. I likhet med bøndene er også vi produsenter. Vi produserer, pakker og selger egg. Jeg har forstått det slik at bondelaget kommer med traktor og blokkerer inngangen til hønseriet, sier hun.

Kristiansen påpeker imidlertid at ikke hønseriet skal kjøre ut egg i morgen.

– Slik sett kan jeg være i godt humør og spandere kaffe på gjestene, fleiper hun.

Styremedlem Kari Åker i Sør-Trøndelag bondelag sier grunnen til blokkeringen av hønseriet er for å synliggjøre at norsk mat i butikkhyllene ikke er en selvfølge.

– Spesielt ikke etter regjeringens tilbud i jordbruksoppgjøret, påpeker hun.

%d bloggere liker dette: