Her er reaksjonene på Statnetts vedtak

Fosna-Folket.no

Blandede reaksjoner etter styremøtet torsdag.

Dersom vindkraftaktørene ikke fatter investeringsbeslutninger på 1000 megawatt samlet på Fosen og i Snillfjord-området i løpet av juni, beslutter styret i Statnett å skrinlegge sentralnettlinja over Fosen. Dette ble vedtatt på Statnetts styremøte torsdag.

– Fortsatt håp

Roan-ordfører Jan Helge Grydeland (Sp) mener at vedtaket fortsatt gir håp for vindkraftutbygging.

– Det er store kabaler som skal legges, men jeg tror absolutt at det fortsatt er håp, sier Grydeland.

– Var dette et fornuftig vedtak?

– Ja, fra Statnett sin side så var det det. Jeg hadde likevel håpet at de kunne hatt døra enda litt mer åpen, og aller helst fattet et vedtak om at det aksepteres trinnvis utbygging, for da kunne vi ha kommet oss et steg videre. Under den forutsetning av at utbyggerne ikke har kommet så langt i prosessen, blir nå presset på dem. De kan få det travelt for å rekke fristen som er satt, mener ordføreren.

Tror det blir

Grydeland sier at det er viktig med vindkraft for Roan kommune, men at man uansett utfall må tenke positivt.

– For Roan er dette kjempeviktig, men vi skal klare oss dersom vedtaket ender opp med at det ikke blir noen ting. Vi har et vedtak i kommunestyret om å si ja til vindkraft, og har forberedt oss veldig på at det skal komme.

– Dersom du skal tenke realistisk, hva tror du utfallet blir?

– Jeg velger å tenke positivt på vegne av Roan kommune, og jeg tror at det blir. Hvordan og hvilke aktører er uvisst.

Grydeland ventet i spenning på vedtaket torsdag.

– Jeg har vært kjempespent i hele dag. Nå ble ikke spenningen utløst, men forlenget. Jeg hadde håpet å få litt mer klarhet, men når det ikke ble slik, så får vi bare holde ut en stund til, mener Jan Helge Grydeland.

– Vanvittig jobb

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap), som i det lengste håper at det blir vindkraftutbygging, sier følgende om Statnetts vedtak:

– Dette var som forventet. Statnett har imøtekommet TrønderEnergi som har bedt om å få en utsettelse, for å se om de sammen med flere kan klare å komme med en investeringsbeslutning på den tiden, sier Stjern.

– Henger planene i en syltynn tråd?

– Nei, ikke noe mer syltynn enn i går (onsdag, journ.anm.). Nå er det helt opp til sveitserne og trønderne å se på en mulighet (ekstern lenke, DN.no). Det blir nok en vanvittig jobb som må gjøres av aktørene kommende 14 dager, sier Vibeke Stjern.

– Hva tror du utfallet blir?

– Det er umulig for meg å si noe om. Dette får bare gå sin gang.

Blandede følelser

Høyre-politiker i Åfjord Øystein Braseth er glad for Statnetts vedtak.

– Dette er fantastisk, vidunderlig og fornuftig. For én gangs skyld, sier Øystein Braseth (H), som er imot vindkraftplanene.

– Vi har ikke basert økonomien vår på at vi skal få vindkraftpenger, men jeg er selvsagt skuffet, sier Åfjord kommunes økonomisjef Jon Kristian Lomundal.

– Vedtaket er bedre enn at det blir satt bom stopp. Nå har vi håp, sier Hartly Petter Thun (Ap).

Vindkraftmotstander Ingrid Mørreaunet (Frp) sier at hun er lettet etter Statnetts vedtak.

%d bloggere liker dette: