– Har kjørt ut vanntank som nødløsning

Fosna-Folket.no

Manglende kapasitet ved Hopstad vannverk gjør at Roan kommune har valgt å kjøre ut vanntank til innbyggerne.

Også i år har det periodevis vært svært lite vann på Hopstad. Kommunen jobber nå med å få på plass en ny kilde, sier rådmann i Roan kommune, Roy-Bjarne Hemmingsen.

– Ikke av ny dato

– Utfordringene her er ikke av ny dato, men med årets nedbør hadde vi håpet at det skulle holde til vi klarte å få på plass ny forsyningskilde. Slik skulle det altså ikke gå, opplyser rådmannen.

I de siste årene har det vært lite tilsig av vann på Hopstad, noe som på sommerstid tidvis har ført til at noen abonnenter i kortere perioder har kunnet bli uten vann, forklarer rådmannen.

Har intensivert arbeidet

– Dette er det tatt konsekvensene av, og vi har boret etter ny vannkilde for å sikre vannforsyningen til abonnentene på Hopstad. Når vi så fikk melding i forrige uke om at det også i år var lite vann, valgte vi å kjøre ut vanntank slik at de som bor der hadde drikkevann om vannet i springen skulle bli borte. Samtidig har vi intensivert arbeidet med å få en ny kilde på plass, sier Hemmingsen.

Foreløpig er det usikkert når en ny kilde kan være på plass.

– Vi tør ikke i dag å si når dette kan være på plass i og med at vi her også er avhengige av eksterne leverandører. Som en kriseløsning har vi nå kjørt ut vanntank, slik at det i alle fall er tilgjengelig drikkevann til abonnentene, sier Hemmingsen.

%d bloggere liker dette: