– Han tente på ideen, rett og slett

Fosna-Folket.no
Sammen med to venninner startet Helena Wik (21) fra Roan kommune opp teatergruppen «Hennes majestet» i april i år. Til det første teaterstykket fikk de regihjelp av Petter Næss, mannen bak filmene «Elling» og «Tatt av kvinnen».

– Vi ville ikke vente på å komme inn på en teaterhøyskole, og fant heller ut at vi kunne lære ved å lage teater selv, forklarer Wik om hvorfor de startet opp gruppen.

Til vanlig studerer hun teatervitenskap, og arbeider på kostymeavdelingen ved Den nasjonale scene i Bergen.

Sendte mail til Næss
Den senere tiden har imidlertid arbeidet med teatergruppen blitt viet mest oppmerksomhet. Et halvt år etter at venninnene startet opp, er de for fullt i gang med sin første oppsetning som har fått navnet «Du ser meg».

Filmregissør Petter Næss har hjulpet jentene frem mot oppsetningen.

– Vi sendte ham en mail med tittelen «Drømmen om regihjelp fra Petter Næss», og han svarte umiddelbart at dette ville han være med. Han tente på ideen, rett og slett, forteller Wik.

Teaterstykke om sosiale medier
Ideen til venninnene var å lage et teaterstykke som setter spørsmålstegn ved det overvåkingssamfunnet vi lever i, og hvordan vi kommuniserer med hverandre gjennom sosiale medier.

– Det er et viktig og alvorlig tema som berører alle, men Næss har lagt inn mye humor i teaterstykket vårt, forklarer Wik.

Premieren på stykket fant sted ved Cornerteateret i Bergen 24. oktober, og mandag og tirsdag til uken skal de spille ved kultursenteret ISAK i Trondheim. Miniturneen til teaterstykket avsluttes ved Den nasjonale scene i Bergen i desember.

– Vi drømte om å få regihjelp fra Næss, og å spille på Den nasjonale scene. Begge delene har vi klart, så vi er litt euforisk, sier Wik.

Planlegger nytt prosjekt
Allerede nå planlegger jentene et nytt prosjekt som de tenker å sette opp til sommeren.

– Med teateroppsetning nummer to er Bambi oppe og står på isen, sier 21-åringen fra Bessaker, og sikter til teatergruppen hun er en del av.

%d bloggere liker dette: