Gnistrende feiring på Bessaker

Fosna-Folket.no

Rundt 200 var samlet på grendahuset på Bessaker i Roan på nasjonaldagen.

Fra Hilde Nordløkken har vi fått inn følgende referat:

«Et festpyntet grendahus var fylt til dørstokken av gjester, skoleunger og frivillige 17.mai, om lag 200 mennesker til sammen. Ungene spiller alle hovedrollene på Bessaker denne dagen. Skoleungene har sin tradisjonelle underholdning med skuespill, sang, dikt og sketsjer, og dagens tale ble holdt av Fredrik L. Skjæggestad i 7.klasse. Årets skuespill «Byen vår» hadde noen spark til «de som sitter med makta».  Barnehagen, SFO og kulturskolen hadde sine underholdningsinnslag, og de frivillige hadde ordnet med bordkonkurranse og uteleiker for de minste.

Toget gikk fra grendahuset til butikken der «Enka» som vanlig spanderte is på alle. Nytt av året var eget korps. Siden skolekorpset har sluttet å besøke grendene på nasjonaldagen, var det åpnet for nye initiativ. En særs hurtigarbeidende «musikkforening» har jobbet godt,- instrumenter og musikere ble iløpet av intense arbeidsøkter trommet sammen til skikkelig god 17.mai-klang. Uniformene lå klare i skapet hos alle,- det var Roanstrøya.

Og innimellom alle aktivitetene var det servering av middag, kaffe og kaker fra et usedvanlig velfylt og fristende kakebord.

Konklusjon: 17.mai-feiring av aller beste sort for absolutt alle!»

%d bloggere liker dette: