Frykter kutt i ambulansetjenesten

Fosna-Folket.no
Tilbudet kan bli halvert på dagtid i Roan og Osen.

– Jeg er provosert, sier ordfører Jan Helge Grydeland i Roan etter at han ble kjent med at styret for Ambulanse Midt-Norge HF torsdag skal behandle et forslag om kutt i ambulansetjenesten i Roan og Osen.

De to kommunene, som sokner til Sykehuset Namsos, har en felles ambulansetjeneste med base på Bessaker i Roan. Nå frykter Grydeland konsekvensene dersom de to kommunene får halvert tilbudet på dagtid. I dag er det to ambulanser i tjenesten, men om spareforslaget som skal behandles torsdag går gjennom kan dette bli halvert til en ambulanse for de to kommunene på dagtid. I praksis betyr det at man er uten ambulanse i mange timer dersom det er en utrykning til sykehuset i Namsos.

Grydeland minner om at Roan kommune kun har legevakt to dager i uka, noe som slettes ikke gjør situasjonen bedre for innbyggerne om det kuttes i ambulanseberedskapen.

Også gruppeleder for Høyre i fylkestinget i Sør-Trøndelag, Torhild Aarbergsbotten, reagerer kraftig på forslaget om å kutte i beredskapen i Roan og Osen.

– Med de reiseavstander og dårlige veier som vi har nord i Fosen vil dette medføre en dramatisk reduksjon i beredskap og trygghet for innbyggerne i Roan og Osen. Når ambulansen er opptatt med oppdrag vil det i praksis bety at de to kommunene ikke har ambulanseberedskap, sier Aarbergsbotten.

– Vi advarte mot at det ville bli kostnadsøkninger da helseforetaket, mot faglige og økonomiske råd, tok over ambulansetjenesten, sier Torhild Aarbergsbotten.

%d bloggere liker dette: