Fraktet vindmølle – fikk kjøreforbud av vegvesenet

Adressa.no

Statens vegvesens utekontroll var onsdag i Bessaker i Roan, hvor de stoppet en utenlandsk transport av vindmøller på grunn av det de mener er ulovlig kabotasje.

– En dansk transportør drev innenlands transport i Norge. Vindmøllen kom med båt til Bessaker og skulle fraktes til Skomakerfjellet hvor det bygges vindmøllepark. Vi mener at dette var en ulovlig transport, mens transportøren mener de kan gjøre dette lovlig, sier Jan Ivar Moen, fagleder for utekontroll i Statens vegvesen.

Kabotasje er når en transportør fra et land driver transport mellom forskjellige destinasjoner i et annet land. Kabotasje er i utgangspunktet ikke tillatt i Norge, men transportører fra EØS-land kan utføre midlertidig kabotasje i Norge. Transportøren kan da utføre opptil tre kabotasjeturer med det samme kjøretøyet. Og dette må skje innen syv dager etter første tur inn i Norge. (Kilde: Statens vegvesen).

– Vi mener at forutsetningene for å gjøre denne transporten lovlig ikke var oppfylt. Det ble gitt kjøreforbud og saken vil bli anmeldt til politiet. Vi mener en norsk transportør må inn for å gjøre transporten lovlig, sier Moen.

Han opplyser videre at den samme transportøren også ble stoppet og gitt kjøreforbud da de drev lignende transport i forrige uke. Også dette tilfellet vil bli anmeldt.

%d bloggere liker dette: