Fortsatt skolebåt i Roan

Adressa.no

I desember stengte ras stengte skoleveien i Roan. Det gjorde foreldrene engstelige og båtskyssen fortsetter for elevene.

6. desember raste det over fylkesvei 14 mellom kommunesenteret i Roan og barne- og ungdomsskolen på Hongsand. Da veien åpnet etter vel en uke , ønsket foreldrene å fortsette med båtskyss fordi de var engstelige for flere ras.

– Når skolen åpner etter juleferien 3. januar, fortsetter kommunen med båtskyss, forteller ordfører Einar Eian. Han er en av foreldrene til de 15–20 elevene som er avhengig av transport forbi rasstedet.

Sak i fylkesutvalget

Kommunen er nå i forhandlinger med fylkeskommunen om betaling for båtskyss. Fylkesutvalget skal behandle spørsmålet på sitt møte 10. januar. Da blir det også bestemt om båtskyssen fortsetter.

Til 10. januar har kommunen bestilt MS Osenfjord til skoleskyss til skolen om morgenen og tilbake igjen på ettermiddagen. Båten går ellers i bygdebåtruta mellom Sandviksberget, Skjærvøy/ Sandviksberget og Sætervik, og er bare tilgjengelig for én tur til skolen og én fra.

Dyr båt før jul

Før jul satte kommunen inn Frøyfart de siste skoledagene før ferien. Det ble dyrt, forteller ordfører Eian. Det kostet 75 000 kroner for en dag. Han forteller at Osenfjord koster til sammenligning 5–6000 kroner dagen, ifølge ordføreren.

%d bloggere liker dette: