– Folk er viktigere enn prinsipper

Fosna-Folket.no

Opposisjonsleder Knut Ring (Ap) i Ørland mener kommunen må ta opp igjen dialogen med naboene.

– Jeg tar folkeavstemningen i mai til etterretning, men merker godt at det ikke er en god dialog mellom Ørland og de andre Fosen-kommunene, sier Ring.

Etter at fylkesmann Brit Skjelbred fredag la fram sine tanker om kommunestrukturen i Fosen, så sier Ring at han ikke er overrasket over anbefalingen.
Ikke overrasket

– Etter min mening, hadde vi blitt enig med Bjugn, så hadde fylkesmannen godtatt dette og satt to streker under svaret, sier Ring til Fosna-Folket.

Ring legger til at han ikke er overrasket over at Bjugn har vendt seg til Åfjord etter at prosessen med Ørland ble stoppet etter folkeavstemningen i vår. Det ligger en betydelig økonomisk gulrot i reformen.

Nå frykter han at Ørland er i ferd med å isolere seg på en måte som gjør at det blir andre krefter som til sjuende og sist kommer og bestemmer kommunens framtid i et nytt kommunekart, selv om han vanskelig ser for seg en tvangssammenslåing av kommuner i denne stortingsperioden.

– Må få en dialog

– Folk er viktigere enn prinsipper. Vi må få en dialog med naboene. Om Ørland får på plass en god dialog med nabokommunen før nyttår, så vil fylkesmannen merke seg dette når anbefalingen skal skrives, sier Ring.

Han mener også presentasjonen fylkesmann Skjelbred la fram fredag inneholdt føringer for Ørland.

Marsjordre

– Hun gir oss, mellom linjene, en marsjordre. Jeg er enig med fylkesmannen i dette, sier Ring.

– Tenker du da at en Ytre Fosen kommune kan være en mulighet?

-Ja det kan det være. Jeg tror ikke det er til det gode for folk i hverken Roan, Leksvik eller Ørland at vi får en stor kommune på Fosen. Vi har forhandlet bort èn mulighet ved å si nei til Bjugn. Nå fordeler Åfjord, Roan og Bjugn oppgavene seg imellom, derfor må vi sette inn et ekstra gir frem mot årsskiftet, sier opposisjonsleder Knut Ring i Ørland.

%d bloggere liker dette: