Får hjelp fra naboene etter vegkollapsen

Fosna-Folket.no

Nødetatene fra Osen og Åfjord trår til hvis det blir nødvendig. Vegen åpnes trolig for trafikk mandag.

Kulverten som kollapset på fylkesveg 715 ved Øvre Vikvatnet fredag kveld har delt Roan kommune i to. Det skaper utfordringer for nødetatene, men kollegaene i Osen og Åfjord trår til for å opprettholde beredskapen så lenge vegen er stengt.

Venter på bru
– Vi regner med åpning mandag. Det er bestilt ei reservebru. Brua ligger lagret i Oslo, så den må transporters opp hit først. Vi håper den kan monteres i løpet av helga, opplyser trafikkoperatør Svend Grytdal hos Vegtrafikksentralen.

Får hjelp
– Vi har ambulanse på Bessaker, men dersom det blir behov for ambulanse sør for rasstedet vil den komme fra Åfjord. Ellers vil jeg tro helikopter er en mulighet dersom det er behov, sier ordfører Einar Eian (H).
Dersom det skulle bli behov for brannvesenets tjenester nord for rasstedet, vil det skje med uttrykning fra Osen.
Polititutrykninger til hendelser sør for den stengte vegen ved Øvre Vikvatnet vil skje fra Åfjord.
– Når det gjelder hjemmesykepleiens tjenester vil de bli ivaretatt bra siden det er folk ansatt i tjenesten som bor på Bessaker, opplyser Eian.

Frustrerende
Personen som kjørte ned i vegkollapsen mente kollapsen var en kalkulert risiko og at det var kjent at rørene var rustet opp.
– Dette er en uttalelse jeg støtter. Hadde kulverten stått i mer sentrale strøk ville den ikke stått så langt nedpå vegvesenets prioriteringsliste. Det er frustrerende at vi i distriktene skal ha det sånn, og da tenker jeg også på alle de andre rasene vi har hatt på vegene i Roan, sier Eian.

%d bloggere liker dette: