Fant ikke ut hvor raset kom fra

Fosna-Folket.no

– Det er ikke riktig å sette i gang en stor kartlegging nå.

Steiner raste tirsdag morgen ut i veien i Hellfjorden i Roan kommune. Ingeniørgeolog Ine Gressetvold i Statens vegvesen dro til rasområdet samme dag, men da klarte man ikke å finne ut hvor steinene hadde rast ut fra. Teorien etter inspeksjonen tirsdag var at det hadde rast ut helt fra toppen av fjellet.

Fant ikke rasstedet

I dag var Statens vegvesen på en ny inspeksjon. De hadde sett seg ut tre punkter i fjellsiden som skulle undersøkes nærmere.

– Vi var tre stykk som gikk innover fjellet for å klatre ut i tau i områdene hvor vi trodde det kanskje kunne ha løsnet, sier Gressetvold.

– Hensikten var å finne ut hvor den kom fra. Det klarte vi ikke. Vi klarte ikke å se akkurat hvor raset kom fra, men plassene vi så på var det ingen umiddelbar fare, legger hun til.

Anbefaler å gå over området til våren

Hun forteller om vanskelige arbeidsforhold med regn, snø og is.

– Der er risikofylt å holde på oppe der.

– Hva er planen videre?

– Anbefalingen er at vi må opp der til våren og gå over mer systematisk. Nå så vi bare på punktene.

Det betyr at det ikke blir gjennomført rensking i området nå. Trafikken vil gå som normalt, og veien blir ikke avstengt på grunn av rensking.

– Det er ikke noe særlig bra arbeidsforhold, og derfor er det ikke riktig å sette i gang en stor kartlegging nå. Det er feil tid på året, sier ingeniørgeolog Ine Gressetvold.

%d bloggere liker dette: