En fulltreffer for ungdommene

Fosna-Folket.no

Tirsdag denne uka arrangerte Osen jeger- og fiskeforening aktivitetsdag for elevene på Strand barne- og ungdomsskole og Seter skole. 

De over 100 elevene var oppdelt i tre grupper etter alder, og hadde mange fine opplevelser ute i naturen.

Fulltreffer for ungdommene

Ungdomsskoletrinnet var på Steinsdalen skytterbane, og dette var veldig populært for denne aldersgruppen. De fikk være innom tre forskjellige poster denne dagen. Yvonne ledet den ene gruppa med opplæring i bruk av GPS, og geocaching-poster som måtte finnes, noen lette og noen vanskelige. Sandra ledet den ene gruppa som fikk lære om jegerprøven. I siste gruppe fikk elevene prøve seg på skyting med salongrifle og hagle. De traff både blink og leirduer, og dette var populært. Mange som ikke har tatt i våpen før, skyter kjempebra. Kanskje ble det rekruttert noen nye skyttere og noen nye geocachere her i dag?

Vindkraft og ambulanser

Mellomtrinnet brukte dagen oppe på Bessakerfjellet vindmøllepark, og hold til i Møllestua. Her fikk de bygge varder, lage papirfly og lære om vindkraft og vindparken på Bessakerfjellet fra bygging til ferdigstilling og, til stor stas for ungene, kikke innom ambulansen og høre hvordan det er å være ambulansesjåfør. Elevene fikk prøve oksygenmasker, båre og målt blodtrykk. Etter lunsj var det en spasertur ned «Mølletrimmen» å gå fra Møllestua og til Bessaker med natursti. 5,5 km ble gått av alle elevene. Mange opplevelser ble det, og elevene fikk sett både ryper og frosk.

Fiskelykke for de minste

De minste, 1. – 4. klasse holdt til ved Sandvatna hele dagen. Her hadde Osen jeger- og fiskeforening satt garn på forhånd, og satt opp lavvo ved bålplassen. De hadde ordnet det slik at alle elvene fikk være med ut i båt for å dra garn. Dette var veldig populært, de fikk også hjelpe til å renske garna etterpå, og så ble det spist fisk til lunsj. Bøtta var full av fisk etter denne dagen. Alle elevene fikk også prøve fiskelykken med fiskestenger sponset av Osen jeger- og fiskeforening. Håkon fikk fisk på stang, og han synes den var veldig tung å dra opp, stanga bøyde seg en meter! Det ble satt opp natursti med spørsmål fra natur og fiske med premie til allemann til slutt.

%d bloggere liker dette: