Du bestemmer hvem som får 50 000 kroner

Fosna-Folket.no

Her er kandidatene til «Folkets tælpris».

«Folkets tælpris» er et samarbeid mellom Sparebank1 SMN og Fosna-Folket. Premien består av en førstepremie på kroner 50 000 og en andepremie på kroner 10 000.

Slik stemmer du

Du avgir din stemme ved å sende en tekstmelding med kodeord og kandidatnummer til 2399:

1. Fosen Motorklubb: ff pris 1

2. Leksvik Teatertrupp: ff pris 2

3. Triathlongruppa i Bjugn idrettslag: ff pris 3

4. Ørland MC-Motocross: ff pris 4

5. Åfjord Motorklubb: ff pris 5

6. Roan Idrettslag: ff pris 6

 

Eksempel: Opprett en SMS. Skriv ff pris (din kandidat: 1-6) og send til 2399.

NB! Hver stemme koster 1 krone.

Avstemningen avsluttes torsdag 10. desember klokka 15.00

Om de seks kandidatene:

1. Fosen Motorklubb (SMS: ff pris 1 til 2399)

Fosen Motorklubb jobber for å få til et motorsportsenter i Hasselvika, med blant annet motorcross, ATV, offroad og ski. Målet er at det skal bli et anlegg med helårsdrift, og en langvarig prosess er snart i mål, sier leder for klubben, Jon Wårum.

Jobber for å få til motorsportsenter

– Vi er nesten i mål nå, det som gjenstår er en regulering av området som skal starter til våren. Det har vært en lang prosess, vi har holdt på i ti år så det går litt på tålmodigheten løs, men alt ligger til rette for at det skal bli et veldig bra anlegg i Gurulia, sier han.

Wårum sier at en løsning nå er veldig nær, og er glad for at kommunen og Rissa Utvikling har vært behjelpelige med å få til et regionalt anlegg for motorsport.

Stor interesse

Tidligere i år hadde motorklubben et arrangement kalt Kåinndrægg , der det tydelig kom frem at det var stor interesse for motorsport.

– Det var ekstremt god respons, det var 70 kjørere og over 500 stykker var innom. Det har aldri vært et eget anlegg for motorsport i kommunen, så vi ønsker å få til et mangfold for alle de som faller utenfor tradisjonell idrett.

 

2. Leksvik Teatertrupp (SMS: ff pris 2 til 2399)

Leksvik Teatertrupp har holdt på i omtrent fem år, med både større og mindre oppsettinger bak seg. Planen er nå å ta det hele et skritt videre med å lage et utendørs teater der museumsområdet Ner-Killingberg skal benyttes, forklarer leder for Leksvik teatertrupp, Barbro Hølaas Vang.

Nasjonalromantikk

– Vi ønsker å ta tak i historien til plassen og husene der, fra tida da de ble bygd, den nasjonalromantiske tidsalderen, sier Barbro.

Planen er at manus skal skrives av Marte Hallem fra Verdal, og at musikk til stykket også skal være av lokale artister. Barbros mann Knut Ola Vang har tidligere samarbeidet med Marte, og han har også skrevet manus og musikk til teatertruppens siste oppsetting som trakk over 800 tilskuere.

Hårete mål

– Det var ikke noe stort teatermiljø i Leksvik før vi begynte, men på den siste forestillinga vår så kom det over 800 stykker. Vi ønsker å arbeide oss oppover, og vinner vi så vil pengene gå konkret til utendørsprosjektet. Vi har et hårete mål, men det må man ha, sier Barbro.

3. Triathlongruppa/ Gjølga Vikings (SMS: ff pris 3 til 2399)

Triathlon Gjølgavatnet er et årlig arrangement som arrangeres av Gjølga Vikings, triathlongruppa i Bjugn idrettslag. I sommer ble arrangementet avholdt for niende år på rad, og fra en beskjeden start med 38 deltagere er det nå i de siste årene blitt over 300 deltagere. Tanken bak er å lage et litt annerledes arrangement der alle kan være med uavhengig av nivå, forklarer leder Øystein Dypvik Rødsjø.

Vil fremme folkehelsa

– Vi ønsker å fremme folkehelsa, og fokusere på bredden og ikke på toppen. Alle kan være med, og vi har ingen premier til de med best resultat. Vi har uttrekkspremier til tilfeldige deltagere som støttes av næringslivet, og hovedsponsorer som støtter oss med blant annet utlån av startnummer, forteller Rødsjø.

Midlene som er spart opp så langt har gått med til drift og utgifter til we-mastring og reklame. Det er også bygd opp to utedo som det fortsatt er litt utestående på. Håpet er at det etter hvert skal bli midler til et automatisert tidtakingssystem, men dersom triathlongruppa vinner prisen så skal pengene i første omgang gå til egne telt og mattelt i forbindelse med arrangementet.

Investere i eget utstyr

– Deltageravgiften startet på ti kroner og er nå på femti kroner. Vi ønsker at hele familien skal kunne være med uten at det koster masse penger, så deltageravgiften er derfor lav.  Vi har fått låne mye utstyr men ønsker å investere i egne telt og mattelt til arrangementet, i tillegg til å betale litt av etterslepet som vi har. Til tiårsjubileumet neste år har vi også planer om å gjøre litt ekstra stas på de som fullfører, forteller Rødsjø.

4. Ørland MC-Motocross (SMS: ff pris 4 til 2399)

Ørland MC-Motocross er en motorcrossklubb med medlemmer fra fem til atten år. Klubben har egen bane på Opphaug med klubbhus og garasje, og det går også an å tegne dagslisens for de som er nysgjerrige på sporten og vil prøve å kjøre.

– Vokst over all forventning

Klubben har vokst over all forventning de siste årene, sier leder i klubben, Jon-Richard Andersen.

– Vi har 181 medlemmer, der cirka 35 av disse er lisensierte kjørere.  I garasjen hjelper vi til med syklene og driver vedlikehold, i tillegg til at ungene får lære hvordan de skal kjøre. En del av ungene kjører midt-norsk og deltar på stevner, der flere av dem har gode plasseringer, sier Andersen.

Vil kjøpe rekrutteringsutstyr

Klubben har tidligere fått midler av Ørland Sparebank til innkjøp av to sykler med utstyrspakker, men vil bruke penger på å tilrettelegge for videre vekst på grunn av den økende interessen.

– Det vi bruker midler på er kjøp av utstyr til rekruttering, og ungene er jo i forskjellige størrelser både i klær, sko og hjelmer. Vinner vi prisen så vil vi fortsette å legge til rette for videre vekst og rekrutteringsutstyr til ungene, sier Andersen.

5. Åfjord Motorklubb (SMS: ff pris 5 til 2399)

Ved motorcrossbanen i Kroken i Åfjord er det lagt ned mange timer dugnadsarbeid gjennom årene. Kravene til slike anlegg er blitt strengere, og det stilles også krav om kurs til baneledere og lisenskurs for utøvere. Dette medfører en del kostnader, i tillegg til banegodkjenning som må gjennomføres hvert tredje år.

Økende interesse

Pengene klubben skulle bruke på klubbhus måtte brukes til å godkjenne banen, og med noen sponsoravtaler og enda flere dugnadstimer ble banen godkjent like før sesongstart.  Åfjord Motorklubb opplever en stadig økende interesse, særlig blant de yngste, forklarer styreleder Frank Forfot.

– Vi har nå passert 50 medlemmer, og ser en stadig voksende interesse blant barn og ungdom. Banen er godt besøkt av folk fra flere kommuner på Fosen, og alle er godt fornøyde med banen. Ambisjonen vår er å holde liv i denne sporten, og å skape noe mer ut av det anlegget vi har i dag, forklarer Forfot.

Vil prioritere lånesykler

Klubben ønsker seg et klubbhus, men på grunn av den økende interessen så er det først ønskelig å få kjøpt inn crossykler til utleie.

– Vi ser jo at det vi får inn på baneleie og loddsalg ikke dekker utgiftene vi har på vedlikehold. Vi har klart å skaffe en del materialer og vinduer til å bygge et klubbhus, men for at vi skal kunne få satt opp et klubbhus så er vi også avhengig av å ha medlemmer, så i første rekke vil vi fokusere på lånesykler slik at de som vil kan få komme og prøve. Motorsporten er et kjempealternativ til de som ikke faller for håndball og fotball, og vi ønsker å bidra til å holde denne sporten i live på Fosen, sier Forfot.

6. Roan idrettslag (SMS: ff pris 6 til 2399)

Roan idrettslag jobber for trivsel, samhold og aktivitet i kommunen. Hovedfokuset er på ski, men idrettslaget har også egne trimgrupper som arrangerer noen faste trimturer flere ganger i året. De siste vintrene har ikke vært mye å skryte av, så idrettslaget forsøker nå å få i stand hinderløype og terrengløype slik at det blir mer aktivitet også når snøen ikke blir liggende, forteller leder for idrettslaget, Marte Sneve Øverdal.

Hinderløype og terrengløype

– På grunn av dårlige vintre de siste årene har vi fått til bare ett til to skirenn per vinter, og det synes vi er for lite gjennom et år, så nå ønsker vi å få til et barmarksopplegg med hinderløype og terrengløype, sier hun.

Om idrettslaget vinner prisen er det også dette de ønsker å bruke pengene på, forklarer Marte.

Gapahuk ved idrettsanlegget

– Dersom vi vinner vil pengene gå til hinderløype og terrengløype. Skulle det bli penger til gode så er neste prosjekt å sette opp en gapahuk ved idrettsanlegget, forteller Marte.

%d bloggere liker dette: