Dette kan være den nye ordføreren

Fosna-Folket.no

Hvis Norfaktas meningsmåling opp i mot kommunevalget i Roan holder stikk, vil kommunens nye ordfører hete Einar Eian og komme fra Høyre.

Norfaktas spørreundersøkelse i Roan er gjennomført på oppdrag av Fosna-Folket.

Ap, Høyre og KrF-avtalen

Norfakta opplyser om at 100 er spurt i Roan kommune om hva de vil stemme ved kommende lokalvalg. Feilmargin for utvalget som helhet er inntil 8,6 prosent. 37 prosent av de svarte sa «vet ikke», mens 4 prosent svarte vil ikke stemme/vil ikke svare.

Tidligere denne uka kom det fram at Arbeiderpartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti har en intensjonsavtale om samarbeid etter valget. I denne avtalen ligger det også en enighet om at hvis de tre oppnår flertall, så skal det partiet med flest stemmer få ordførervervet.

Foreberedt på å overta

Norfaktas tall viser at Høyre ligger best an, og at partiets toppkandidat Einar Eian vil bli ny ordfører.

– Jeg vil avvente det endelig valgresultatet før jeg vil si noe nærmere om dette, sier Eian.

– Men du er forberedt på å overta vervet, hvis tallene etter valget tilsier at det vil være naturlig?

– Ja, jeg hadde ikke sagt ja til å være listetopp hvis jeg ikke hadde vært det.

– Spørreundersøkelsen som er foretatt vitner om at mange velgere vil skifte parti i Roan under kommende valg. Hva kan dette skyldes?

– Lokale saker slår ut. Sist tror jeg vindkraft ble avgjørende for at Senterpartiet fikk så mange stemmer, sier Erling Eian.

– Is i magen

Senterpartiet gjorde et veldig godt valg i 2011, og fikk hele 45,7 prosent av stemmene. Hvis Norfaktas resultat vil gjenspeile det nye valgresultatet, vil Sp ga fra åtte til bare tre mandater i det nye kommunestyret. Jan Helge Grydeland, dagens Sp-ordfører, vil sitte i en svært utsatt posisjon.

– Dette var voldsomme utslag. Blir dette det endelige valgresultatet, ligger det an til ny ordfører. Jeg velger enn så lenge å ha is i magen fram til vi får de reelle valgtallene, sier Grydeland.

– Ap, Høyre og KrF har formalisert et samarbeid. Sp har ikke gjort noe tilsvarende i forhold til Venstre?

– Nei, vi har ikke det. Det samarbeidet vi har hatt de siste fire årene har imidlertid fungert veldig bra, sier Jan Helge Grydeland.

%d bloggere liker dette: