Det blir ingen folkeavstemming

Fosna-Folket.no

Innbyggerne i Bjugn vil ikke få si sin mening om kommunesammenslåing med Åfjord og Roan gjennom en folkeavstemming.

Eneste sak på sakskartet under tirsdagens kommunestyremøte i Bjugn var hvordan kommunens innbyggere skal involveres i sammenslåingsprosessen med Åfjord og Roan.

Innbyggerdialog

Politikerne valgte å følge rådmannens innstilling om å gjennomføre en innbyggerundersøkelse, såkalt innbyggerdialog (folkemøter) samt utsending av informasjonsmateriale om prosessen.

Vedtaket ble fattet med 17 mot 4 stemmer. I vedtaket ligger det også at en endelig behandling av sammenslåinga av Bjugn, Åfjord og Roan skal behandles 20. desember.

– Ikke veien å gå

Flere av kommunestyrerepresentantene uttrykte skepsis til å avholde en folkeavstemming, både grunn av et stramt tidsskjema, ressursbruk og muligens laber oppslutning.

– Jeg har veldig sansen for at vi skal ut å møte folket. Der et tross alt vi som skal fatte ei beslutning i saken. Jeg er egentlig for folkeavstemminger, men når man ser oppslutninga som har vært tror jeg ikke det er veien å gå, uttrykte Mette Mari Leseth-Holm (SV).

– Jeg mener vi har hørt folket i prosessen med Ørland og Bjugn. Nå synes jeg vi bør gjøre det beste ut av folkemøtene og la folket påvirke oss i den retningen de ønsker. Opplegget til rådmannen med god informasjon og dialog er etter min mening det beste, framholdt opposisjonsleder Einar Aaland (H).

Splittet

Også ordfører Ogne Undertun (Ap) tok til orde for å følge rådmannens innstilling, mens partikollega Lene Kotte (Ap) argumenterte for folkeavstemming.

– Jeg synes ikke prosessen har vært god nok, og mener vi forhaster oss. Å holde folkemøter er ikke tilstrekkelig, framholdt Kotte.

– Jeg er spent på utviklinga i Åfjord. Vi er jo kjent med innbyggerinitiativet og signaler fra ordføreren om at hun vurderer folkeavstemming, sa varaordfører Hans Eide (Sp) som la ned forslag om at spørsmålet om folkeavstemming gjenopptas i kommunestyret dersom Åfjord velger å ha ei slik avstemming.

Datoer for møter

Forslaget til Eide falt imidlertid mot fire stemmer.

Innbyggerdialogene, eller folkemøtene, foreslås avholdt på følgende datoer:

28.11 Lysøysundet

 29.11 Vallersund

 30.11 Botngård

01.12 Ervika

Nes/Oksvoll ikke avklart

%d bloggere liker dette: