Denne møllelasten er på over 100 tonn

Fosna-Folket.no

Rundt 30 transportetapper skal gjennomføres opp til området der vindmøllene skal stå, opplyser politiet.

De første delene til de fire møllene som skal monteres på Skomakerfjellet i Roan ankom Fosen kysthavn 5. oktober. Etter planen skal møllene, som blir 94 meter høye, stå ferdig montert i løpet av november i år. Skomakerfjell-utbyggingen vil få en samlet kapasitet på 13,2 MW. Den årlige produksjon blir på rundt 36 GWh.

10 km/t

I disse dager pågår transport av vindmølledelene opp til Skomakerfjellet, som er en del av Bessakerfjellet. Mølledelene kjøres fra Fosen kysthavn på Løaholmen og opp til fjellet. Enkelte av transportetappene blir nødt til å kjøre ned til Reppkleivkrysset for å komme inn fra motsatt kant.

Ifølge Bjørnør-lensmann Tor Flasnes vil det gjennomføres mellom to og tre bredtransporter hver dag. I hovedsak vil dette skje på dagtid.

Kjøretøyene holder mellom 10 og 30 kilometer i timen.

– Får ikke kjøre forbi

Kolonnen får politieskorte.

– Vi kjører bakerst. Dette for at det ikke skal være noen som blir fristet til å kjøre inn i kolonnen. Trafikanter får ikke kjøre forbi uten at vi åpner og vinker forbi biler, forklarer Flasnes, og forteller at det vil bli kolonnekjøring i omtrent fjorten dager framover.

%d bloggere liker dette: