Denne kommunen bruker mest på strøm per innbygger

Fosna-Folket.no
Roan ligger høyest av Fosen-kommunene på strømforbruk per innbygger.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser blant annet de kommunale energikostnadene per innbygger. For 2013 ligger Roan klart høyest på Fosen, med 2.010 kroner per innbygger. Deretter følger Osen med 1.628 kroner per innbygger. Ørland brukte 1.274 kroner per innbygger i 2013, med Åfjord på 1.211 kroner. Bjugn følger med 1.132 kroner per innbygger, mens Rissa ligger på 982 kroner. Leksvik ligger lavest med 958 kroner per innbygger.

Flere grender
Rune Knutzen er enhetsleder for teknisk og landbruk i Roan kommune. Han sier det er flere årsaker til at Roan ligger høyt på statistikken, i tillegg til lavt innbyggertall.

– For det første er vi en grisgrendt kommune med flere grender. Vi har ikke minst tre skoler i Roan, som gjør utslag på det kommunale strømforbruket. I tillegg har vi noen utfordringer med bygningsmassen på enkelte bygg, konstaterer Knutzen.

Tiltak
Enhetslederen sier kommunen har gjennomført analysene i sin klima- og energiplan. Selv om den har realisert flere sparetiltak allerede, er en del tiltak ennå ikke satt ut i live.

– For eksempel trekker sykeheimen ganske mye strøm. Her skal det isoleres en del på bygget, i tillegg til å bytte ut varmekilden. Fyringa med olje og strøm skal fases ut, til fordel for varmepumpe. Vi har vannbåren varme, så potensialet for sparing er stort. Vi er klar over at strømutgiftene i kommunen er høyere enn ønskelig. Men det skal vi som sagt gjøre noe med, avslutter Rune Knutzen i Roan kommune.

%d bloggere liker dette: