– Den største jobben vi noen gang har fått

Fosna-Folket.no

Åfjordsentreprenøren Stjern skal bygge trafostasjoner i Åfjord, Roan, Snillfjord og Surnadal.

Statnett har inngått en rekke kontrakter i forbindelse med utbyggingen av kraftledningsprosjektet Namsos-Surna.  Totalentreprisen for apparatanlegg, stasjonsbygg g fundament for alle de fire transformatorstasjonene i trinn én av prosjektet er tildelt GE Power Norway.

– Har vunnet jobben i fellesskap

Stjern Entreprenør AS fra Åfjord går inn som partner med GE. En kjærkommen sak, sier daglig leder Helge Stjern i Stjern Entrerprenør AS.

Han forklarer at firmaet har jobbet sammen med GE siden november.

– Det er en kjempejobb for oss, den største noen gang. Vi skal bygge trafostasjoner i Åfjord, Roan, Snillfjord og Surnadal. Vi samarbeidet med GE i fjor, men så ble det kansellert. Deretter begynte vi å jobbe sammen igjen i november, og nå har vi vunnet jobben i fellesskap, forteller Stjern.

Det fysiske arbeidet på de fire trafostasjonene starter i mars 2017, og skal vare ut 2018.

Krever mye planlegging

– Planleggingsarbeidet er i gang, og det første byggemøtet var i går, onsdag. Det er en spesiell og krevende jobb som krever mye planlegging, men det er en artig jobb. Det er sjelden vi får så langsiktige jobber som dette, så vi er veldig takknemlige for det, sier Stjern.

Stjern forklarer at firmaet ser frem til å jobbe med et internajsonalt selskap.

– Det er en kjærkommen sak. Det blir spennende å jobbe med et internasjonalt selskap, og når vi har jobbet så mye med det er det ekstra artig å få napp, sier Stjern.

%d bloggere liker dette: