Byr på adrenalin-kick på festival

Fosna-Folket.no

Hele bygda er i sving før helgas Fiskefestival i Bessaker i Roan. 

Den tradisjonsrike festivalen arrangeres i år for 37. gang, og som alltid er det duket til musikk, kultur, båtliv og fiske i skjønn forening.

Partymusikk

Fredag kommer duoen Staysmann & Lazz til kaia, og spiller opp til fest med låter som «En godt stekt pizza», «Brun og blid» og «18 Wiener». Duoen består av Lasse «Lazz» Jensen og Stian «Staysmann» Thorbjørnsen, hvorav sistnevnte er kjent fra realityprogrammet «Paradise Hotel» og som deltaker i «Skal vi danse». Gruppa deltok også i Melodi Grand Prix i 2015.

– Vi håper spesielt ungdommen kommer på dette. Staysmann & Lazz blir nok et av helgas store høydepunkter, sier festivalsjef Ida Basmo Pettersen.

Duoen etterfølges av ingen ringere enn Terje Tysland på scenen. Senere i festivalhelga spiller Ingemars opp til dansefest for de som vil ta en svingom.

Kårer dagens fisk

I tillegg til et godt og variert underholdningsprogram, byr årets Fiskefestival naturligvis på en rekke aktiviteter til vanns og med fiskestang i hånd.

– Tradisjonen tro arrangerer vi fiskekonkurranse, hvor det går an å vinne seg flotte premier. Nytt av året er kåring av dagens fisk, forteller festivalsjefen.

Glimrer fiskelykken med sitt fravær er det også mulig å rusle rundt i bodgata i Fjærasteinan hvor markedsbodene holder åpent. For den som ønsker mer action kan arrangørene friste med både krasjbåter, småbåtkjøring og utleie av ribb-er.

Etter at dagens fangst er veid kommer Hurtigrutas MS Midnatsol glidende inn, samtidig som Jan Borseth underholder fra kaia.

Adrenalin-kick

– Vi håper Hurtigruta kommer lengst mulig inn i sundet. Det blir ordentlig stemning, sier Pettersen.

Søndag er duket til mer moro på vannet, med bygging av småbåter som senere skal testes på rampa under Ta sjansen.

– I år har vi også en ny aktivitet som kalles Himmelspretten, ei luftpute som gjør at folk spretter til himmels. Det er et adrenalin-kick for de som ønsker det.

Stor dugnadsånd

Arrangørene håper årets program kan trekke publikum fra både nært og fjernt.

– Forventningene er store! Været ser lovende ut, så nå håper vi at folk kommer, og at vi får ei trivelig helg, sier Pettersen.

Engasjementet i Bessaker er stort for å få alt klart til festival.

– Hele bygda stiller opp, og vi har 300 navn på dugnadslista.

%d bloggere liker dette: