BLI MED PÅ ÅRETS STRANDRYDDEAKSJON

MNA.no

I år som i fjor samler renovasjonsselskapene i Midt-Norge kreftene for en felles strandryddeaksjon. Men vi trenger deres hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis dere rydder, så henter vi avfallet.

Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Fortsetter forsøplingen slik framover, vil det i 2050 være mer søppel enn fisk i havet. Funnet av Gåsnebbhvalen utenfor norskekysten med over 30 plastposer i magen var en brutal påminnelse om hvor alvorlig det står til. Nå kan DU bidra til å redusere problemet – bli med å rydde midtnorske strender for søppel!

Hvordan rydde?

Registrer gjerne din aksjon på holdmidtnorgerent.no. Da får både du og vi en e-post om hva du bør gjøre videre, og du blir påmeldt i konkurransene.

Hent gratis sekker på en av våre gjenvinningsstasjoner eller på kommunehuset.

Kontakt oss for nærmere avtale om henting av avfallet.

Dette gjøres på mail til firmapost@mna.no eller på telefon 74 28 17 60, helst i god tid før du skal rydde.

Rydd stranda!

Etterpå setter du sekkene på avtalt sted (v/veien hvor stor lastebil kan kjøre) og gir oss beskjed om at du er ferdig. Vi vil gjerne vite antall sekker. Er det avfall utenfor sekkene må dette meldes inn spesielt.

Ved større ryddeaksjoner (over 20 sekker) og rydding av grovavfall kan det være mer hensiktsmessig at vi setter ut containere. Ta kontakt hvis dere ønsker det.

Vil du delta på allerede planlagte aksjoner?

Du kan se planlagte aksjoner og melde deg på dem på holdnorgerent.no/ryddekart. Eller kontakt oss så kan vi sette deg i forbindelse med andre ryddelag.

KONKURRANSER

Bli Årets strandrydder i Midt-Norge og vinn 10.000,-

Alle som har meldt inn sin ryddeaksjon til oss er med i trekningen. Vi trekker ut et ryddelag blant alle som deltar i Hold Midt-Norge rent.

Bli årets strandrydder i ditt nærområde og vinn pengepremie

Vi trekker ut 3 lokale strandryddere i MNA’s medlemskommuner, der premien er på henholdsvis kr 1000, 3000 og 5.000,-

Ta bilder mens du rydder og legg det ut Instagram med hashtag #holdmidtnorgerent. Vi trekker flere vinnere gjennom kampanjeperioden 1. mai-20. juni.

Når skal jeg rydde?

Strandryddeaksjonen arrangeres fra 1.5. – 20.6. Ønsker du å rydde før/etter er det også selvfølgelig greit, men da kan vi ikke garantere at vi kan hente avfallet. Ta gjerne kontakt med oss, eller lever avfallet selv på en av våre gjenvinningsstasjoner.

For å bli med i konkurransene må du rydde før 20. juni.

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss eller se www.holdmidtnorgerent.no for mer informasjon. Følg oss også på facebook: Hold Midt-Norge rent

%d bloggere liker dette: