AtB har gjort helomvending – byttet ut skolebussene

Fosna-Folket.no
Det fortsetter å rase i Roan, men skolebarna kan nå føle seg litt tryggere.

Varaordfører i Roan kommune, Randi B. Andersen (Sp), mener det er positivt at skolebussene igjen har rassikring i taket.

Rassikring av skolebussene var ikke videreført i anbudskonkurransen da AtB tok over, men AtB har likevel besluttet at de nye bussene skiftes ut med eldre skolebusser fra Trønderbilene.

Helomvending

Bussene har et tynt ekstra aluminiumstak som beskytter opptil ti ganger mer enn standardbussene. Det er i hovedsak mindre nedfall av stein og is som taket vil beskytte mot.

– Det er svært gledelig at det skjer noe på veiene, og særlig med tanke på at skolebarna våre får en tryggere skolevei, sier Andersen.

Det var etter et møte mellom AtB og Roan kommune i fjor at det ble vedtatt at bussene skulle erstattes med de gamle. Og selv om AtB i utgangspunktet hevdet at det ekstra taket er en falsk trygghet, har de gjort helomvending i saken.

Tunnel

Neste mål for Roan kommune er permanente løsninger for blant annet de rasutsatte områdene ved Hellfjorden, Beskelandsfjorden og Bergfjorden. Selv om det blir en kostbar investering, håper kommunen at det på sikt blir tunnel.

– I nær framtid skal vi ha et evalueringsmøte med fylkeskommunen om rasene som har vært, så får vi se hva som skjer framover, men vi skal uansett fortsette kampen for tryggere veier i Roan, forteller Randi B. Andersen.

%d bloggere liker dette: