Arkitektstunt på øde øy

adressa.no

15 arkitektstudenter ved NTNU bygger strandbu på ubebodd øy.

– Vi gjør det mest på gøy og for ha det sosialt sammen, men det er også mye god læring å planlegge og utvikle et byggeprosjekt i kontakt med kommune og fylkeskommune. Dette får vi ikke så mye av i den vanlige undervisningen, sier en av initiativtakerne Runa Dahler Sandø.

Kommer fra øya

Det er likevel ikke bare ønsket om å skaffe seg praksis i arkitektstudiet som har fått Runa på ideen om Prosjekt Strandbua på Sandøya, ti minutters båttur utenfor Bessaker på Fosen.

Nei, det er lange familietradisjoner som ligger bak. Hele familien min kommer herfra, og vi har vært ofte på turer hit siden. Det er imidlertid 20-30 år siden det var gårdsdrift her ute, men på 1800-tallet lå det faktisk et gjestgiveri på øya. Sandøya ligger midt i skipsleia, sier Runa.

Inviterer alle

Det har vært hektisk byggeaktivitet i gråværet de siste to ukene for å bli ferdig til åpningen i morgen. Studentene ønsker nemlig at prosjektet skal gjøre Sandøya mer tilgjengelig for offentligheten.

– Vi bygger en strandbu på en eksisterende grunnmur. Snart er taket på plass, og det blir iherdig jobbing frem mot lørdag. Vi har godt humør tross været. Vi håper mange vil benytte inne- og uteområdet til rekreasjon, nært tilknyttet sandstranden og de flotte turmulighetene som finnes på øya.

Prosjektet hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten et så stort engasjement i lokalmiljøet. Vi ønsker derfor å invitere alle til bålgrilling og feiring, og håper spesielt at alle som har bidratt vil ta turen, sier Runa Dahler Sandø.

%d bloggere liker dette: