Arbeider videre med at Åfjord pluss Roan kan bli sant

Fosna-Folket.no

Torsdag møttes formannskapene i Roan og Åfjord i sistnevntes rådhus. Tidens tema er et eventuelt ekteskap.

Torsdag møttes formannskapene i Roan og Åfjord i sistnevntes rådhus. Tidens tema er et eventuelt ekteskap.

Vigdis Bolås fra Rissa orienterte innledningsvis om prosessen som har pågått mellom Rissa og Leksvik. Hun anbefalte kommunene å få på plass en intensjonsavtale så snart som mulig.

Flere av de frammøtte politikerne tok også til orde for å invitere Osen med i samtalene. ‹ Roans høyreordfører, Einar Eian, er en av dem som er stemt for å invitere Osen i den videre prosessen.

Fellestjenester

Varaordfører Jon Husdal i Åfjord påpekte at Roan og Åfjord i dag har mange fellestjenester som de hver for seg ville hatt vansker med å opprettholde.

Åfjords arbeiderpartiordfører påpekte at kommunene også har andre samarbeidsprosjekter over kommunegrensa som ikke er i kommunal regi. Hun er engasjert i aldersbestemt fotball, og der har de mange fra nabokommunen.

Lekkasje

Åfjords rådmann, Per Ola Johansen viste til en lekkasje i Kommunal Rapport. Regjeringen vil trulig foreslå å fjerne basistilskuddet, ifølge kommunalkomiteens leder Helge André Njåstad fra Fremskrittspartiet. Dermed vil småkommuner miste en stor del av rammetilskuddet. Det utgjør om lag 5,5 milliarder kroner. Rådmannen tok et raskt overslag, og kom til at det vil bety i gjennomsnitt tretten millioner kroner mindre på hver av landets kommuner.

– Dette er signaler som vi må ta inn over oss, sa Johansen.

Bjørnør

Et mulig navn på en sammenslått kommune kan bli Bjørnør, det tidligere navnet på prostiet og lensmannsdistriktet.

Formannskapene møtes på ny igjen i Roansstua i Roan sentrum 14. desember.

%d bloggere liker dette: