Advarer mot ufokuserte bilister i Fosen

Fosna-Folket.no

Antallet eneulykker øker på Fosen. Det viser tall fra forsikringsbransjen.

Mobilbruk og ufokuserte sjåfører utgjør en stor risiko, advarer Trygg Trafikk og Gjensidige om i ei utsendt pressemelding.

211 eneulykker

Det vises til at det var totalt 211 eneulykker på Fosens veier i første kvartal i år.

Det er en økning på over 41 prosent fra samme periode i fjor, da det ble registrert 149 eneulykker.

‒ Statistikken viser hvorfor vi nettopp lanserte kampanjen «Hold fokus». Selv om det er færre enn før som omkommer eller blir hardt skadd i trafikken, øker antallet ulykker med kun én person i bilen. Vi bruker mobilen mer og mer og er vant til å være tilgjengelige. Denne vanen tar vi med oss inn i bilen. Mobilbruk må derfor ta sin del av skylden i eneulykkene, sier distriktsleder i Trygg Trafikk Sør-Trøndelag, Knut Ove Børseth i pressemeldingen.

– Kjenner seg igjen

Sammen med forsikringsselskapet Gjensidige lanserte Trygg Trafikk i forrige uke en ny, innovativ kampanje rettet mot ufokuserte bilister. Den interaktive løsningen, som gjør deg til hovedperson i den sterke filmen har allerede fått voldsom oppmerksomhet i sosiale medier.

‒ De fleste kjenner seg igjen i problemet filmen berører, og det er tydelig at denne kampanjen treffer en nerve i folk. 350 000 nordmenn innrømmer å taste på mobilen bak rattet, selv om de fleste vet at dette er farlig. Ingen vil møte bilister som taster eller surfer på mobilen fremfor å se på veien, sier Børseth i den utsendte meldingen.

%d bloggere liker dette: