Advarer mot brannvarsler-selgere

Fosna-Folket.no

En eldre person ble nylig lurt til å kjøpe brannvarslingsutstyr for 7000 kroner, opplyser Bjørnør-lensmann Tor Flasnes

– Det var to personer som kom på døra til den eldre og utga seg for å være brannmannskap eller sikkerhetskontrollører. Brannvarslingsutstyr ble solgt til en høy pris. Slikt utstyr er langt rimeligere på butikken, sier lensmannen.

Mener varene var overpriset

Han påpeker at man kan få brannvarslere gratis fra forsikringsselskapene, eller til rundt 100 kroner på vanlige butikker.

– Folk trenger ikke å kjøpe fra folk som kommer på døra. Her er det noen som har overpriset varene, og fått sett seg om i huset, sier Flasnes.

Han sier at politiet har en viss peiling på hvem disse selgerne kan være, og han sier de vil forsøke å finne en løsning på saken.

– Konkurransedyktige priser

Selskapet, som solgte utstyret, skjønner lite av kritikken fra lensmannen. De sier at de selv skal ta kontakt med politiet over helga.

– Vi tilbyr en gratis kontroll på røykvarslere og brannslukkingsapparat, sammen med kunden. Videre kan vi hjelpe kunden med å bytte ut det vi ser er nødvendig. Prisene vi tilbyr er konkurransedyktige. Det er med røykvarslere som med alt annet; prisen reflekterer kvaliteten. Det var i dette tilfellet ikke bare røykvarslere kunden fikk, men også skumapparat og komfyrvakt, uttaler firmaet.

%d bloggere liker dette: