– Det er som i en maurtue

Fosna-Folket.no

Festivalsjefene Ida Basmo Pettersen og Marie Hepsø samt rundt 200 frivillige jobber på spreng før helgas fiskefestival på Bessaker.

– Det er full fart. Det er som i en maurtue. Akkurat nå driver vi og rigger opp telt, scene, det lages mat og det ordnes klart i puben «Brøggula», forteller Pettersen.
Fosna-Folket slår på tråden tidlig torsdag ettermiddag. Det er da om lag ett døgn til det braker løs fredag ettermiddag.

Miljøprofil

Fra scenekanten skal blant andre Fosen-bandet Bøgdabråk, Skei & PT og Ingemars lage liv. I tillegg blir det som sedvanlig ville sprell med konkurransen ta sjansen på søndag.

– Nytt av året er at vi har en utstilling som heter «blått hav så langt du ser». Det som stilles ut er laget av søppel som er funnet på holmer og skjær rundt omkring her.

– Dere har en miljøprofil på festivalen nå?

– Det har vi. Vi kommer etter vi også. All engangsemballasje som brukes på festivalen er laget av fornybare ressurser, og ikke plast. Vi har en grønn tråd, forteller Pettersen.

– Koster det dere mye ekstra å ha en miljøprofil?

– Det koster, men vi får også tilskudd for å ha det, sier han.

– Dugnadsbasert

Festivalsjefen tror det kommer 5000–6000 til helgas festival på Bessaker i Roan.

– Hvor mange var der i fjor?

– Det var det samme da og. Vi har ikke inngang på dagen lørdag, så tallet er noe vi anslår, men vi ser hvor mye mat som går med.

– Hvor mange bruker å betale seg inn på festene?

– Det har ligget på 1200 på gode år. Folk kjøper gjerne helgapass, forteller Pettersen.

– Hva skal til for at festivalen går i pluss?

– Festivalen er dugnadsbasert. Vi har 200 navn på komitélista. Det er helt vilt. Mye folk i bygda bruker ferie og fritid til å hjelpe oss og lage festival. Det er vi veldig takknemlige for. Alle inntekter går også tilbake til bygda. De fordeles til lagene i grenda, så det er ingen som tjener veldig mye på dette, sier hun.

Pluss

Pettersen forteller at festivalen pleier å gå solid i pluss.

– Dere har aldri vippet på kanten?

– Det er i så fall lenge siden, forteller hun.

– Hvorfor skal folk ta turen til Bessaker i helga?

– Her er det trivelig, det blir godvær, god mat og god stemning. Mottoet vårt er at vi vil at folk skal kjenne at vi vil ha besøk.

– Du er ikke redd at folkene ikke drar hjem igjen og blir her hele året?

– Det hadde vært fint det, svarer Pettersen og ler.

%d bloggere liker dette: